Tanker i adventstiden…

Jesu fødsel skal nok en gang feires over hele verden. Hans komme ble et tidsskifte, men hva mer?

Jeg sitter i stua. Det gnistrer på peisen, julestjerna i vinduet lyser, det lukter julebakst og lefsene er vel bevart i fryseren til… Det er adventstid, og jeg sitter og tenker på hvorfor kom Jesus?

Det nye testamentet (NT) gir det fullstendige svaret. Matteus, forfatteren av første boka i (NT) peker på tre hensiktsbestemmelser: 
1. For å kalle syndere: 
”Jeg er ikke kommet for å kalle rettferdige, men syndere” 9,13
2. For å frelse sitt folk fra deres synder: 
”Hun skal føde en sønn, og du skal gi han navnet Jesus, for han skal frelse sitt folk fra deres synder” 1,21
3. For å tjene og gi
”Slik er heller ikke Menneskesønnen kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange” 20,28

Da de første menneskene, Adam og Eva falt for eget grep, fikk det konsekvenser for alle deres etterkommere. 

Bibelen viser at den første Adam gjorde opprør og syndet, mens den siste, altså Jesus, – fornedret seg selv og ble lydig til døden, ja, døden på korset. – Derfor har også Gud opphøyd ham til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn (Flp 2,8-9). 

På vegne av Adams falne slekt innfridde Jesus alle krav Gud hadde til oss! Og i sin lidelse og død tok han all vår skyld og straff på seg! Han forsonte oss med Gud, og uten krav om gjenytelser eller prestasjoner, erklærer evangeliet, de glade nyheter om Jesus:  – alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn (Joh 1,12). Det er verdt å tenke på, feire og takke for hver dag! 

Fortsatt god adventstid og riktig god jul!